Beluister de BWF verhalen

Op deze pagina vindt u alle audiofragmenten uit de BWF audio-installatie. Zo kunt u de fragmenten terugluisteren na uw bezoek of op uw gemak beluisteren als u niet in de gelegenheid bent (geweest) om de installatie te bezoeken.

Via de knoppen in de zwarte balk kunt u wisselen tussen de verschillende locaties van de fragmenten. Ieder fragment duurt maximaal 4 minuten. U kunt zelf kiezen hoe veel fragmenten u luistert, welke fragmenten u luistert en in welke volgorde. Alles is mogelijk! Het onderwerp van ieder fragment staat erboven vermeld, samen met een icoontje dat het thema aangeeft.

Wanneer u op de titel van een fragment klikt opent de transcriptie van het fragment in een nieuw tabblad. Zo kunt u tijdens het luisteren van het fragment meelezen met de tekst, zodat u de fragmenten ook kan begrijpen als het net wat te snel gaat, of het dialect vrij heftig is.

Nijmegen
Margraten

Liefde & Vriendschap

Oorlog & Bevrijding

Religie & Godsdienst

Blank & Afro-Amerikaan

American Cemetery

Let op! Deze fragmenten zijn gesproken in Zuid-Limburgs dialect. Ook zijn er een aantal fragmenten in het Amerikaans Engels gesproken. Deze fragmenten zijn gemarkeerd met een icoon van de Amerikaanse vlag in de afbeelding.

Bonkaarten
Valsspelen
Bevrijd!
Amerikanen
Ereveld
Memorial Day
Burgercomité
Het leger in
Margraten girls
Tijdelijk graf
Racisme
Trauma’s
Grafdelving
Doodse stilte
Moffen
Schermutselingen
Gewone mannen
Weiland weg

Liefde & Relaties

Oorlog & Bevrijding

Religie & Geloof

Techniek & Technologie

Vervoer & Transport

Wonen & Werken

Nijmegen
Margraten